Corpul fizic si ascensiuneaAm reflectat o vreme la ideea corpului fizic si la motivul pt care, in ciuda faptului ca multi isi eleveaza nivelul de constiinta, corpul fizic nu pare sa reflecte fidel aceasta expansiune de constiinta (desi vibratia superioara o guverneaza pe cea inferioara). Intelegerea la care am ajuns ar fi urmatoarea...

Cum nimic nu este personal in Creatie (tot ce exista fiind campuri morfice / campuri informationale), si la fel cum subconstientul este un camp informational la care suntem conectati toti (mintea colectiva), tot asa corpul fizic este un camp informational colectiv.  In ciuda faptului ca pare atat de personal... corpul este tot o CO-CREATIE, precum subconstientul. Cu alte cuvinte, este un program al naturii, program foarte complex care cuprinde el toate fazele de dezvoltare ale celorlalte specii. (Noua Medicina Germanica ne arata clar cum programele de adaptare ale regnului mamifer ruleaza inca in creierul nostru). Asadar, acest corp este o co-creatie, nu doar a tuturor oamenilor, ci a tuturor regnurilor. In acest sens, suntem punctul culminant (in Acum) al intregii istorii de evolutie naturala...

In acest sens, la intrupare lucram cu un 'template' ce reprezinta versiunea cea mai actuala a programului 'om' (mai bine zis, "OM" este un sistem de operare foarte complex). Acest sistem de operare nu este al nostru, ci al Gaiei (sufletul Pamantului). Noi nu-l detinem, ci doar il folosim ca vehicul pt aceasta dimensiune.
Sufletul (din astral) isi alege pt intrupare una dintre versiunile disponibile. Desigur, interesul este sa-ti alegi 'modelul' ultim, cel mai actualizat si optimizat (la fel cum toata lumea alearga dupa cea mai recenta tehnologie). Sufletul are un grad de libertate in ceea ce priveste 'personalizarea' acestui 'template' (alegi culoarea pielii, ochilor, locul geografic, cultura etc in functie de ce anume vrei sa experimentezi), dar nu poate schimba radical setarile functionale (sa-ti regenerezi continuu celulele, de ex, sau sa levitezi), asa cum nu poti achizitiona un sistem de operare mai avansat decat ceea ce exista deja pe piata. Ca atare, la intrupare operezi cu ce e disponibil, urmand ca tu sa fii atent si sa-ti imbunatatesti permanent 'sistemul'...

Setarile functionale ale sistemului de operare 'corp' se schimba doar prin co-creatie constienta si devin disponibile pt toti abia atunci cand o masa critica de indivizi au operat aceste achimbari la nivel individual. E o creatie colectiva asadar, similar cu  sistemul open source Linux (unde fiecare contribuie si impartaseste, imbunatatind continuu programul).

Pt ca o anumita schimbare sa devina disponibila tuturor, e necesar deci ca o masa critica de indivizi (min. 10 - 15% din populatie) sa fi integrat deja acea schimbare. Atunci template-ul face upgrade si, pt uramsi, devine disponibila o noua versiune imbunatatita de 'corp'.

Astefel intelegem ca - asa cum spunea un bun prieten - corpul este de fapt o CO (personala) - CO (colectiva) - CREATIE! Pornesti de la un template pe care il personalizezi, apoi incerci sa-l imbunatatesti functional. In masura in care reusesti, acest lucru devine un 'bun comun' disponibil si altora. In ce masura altii vor folosi aceasta 'imbunatatire', depinde de ei. Cand insa o masa critica va integra aceasta imbunatatire, atunci ea este repede preluata si de restul, devenind astfel vizibila. (pana atunci ea nu prea se observa la nivel global, decat de catre cei sensibili si atenti).

De unde privesc eu, la nivel colectiv suntem in etapa in care invatam sa restauram sanatatea ca stare de normalitate a corpului. Cu alte cuvinte, suntem inca in registrul "-" (minus). Cand starea de sanatate va deveni normalitate (asa cum ar trebui sa fie), intram pe "+" si incepem 'sa lucram' la dezvoltarea super-puterilor (sa imbunatatim cu adevarat sistemul de operare 'corp').

Acum, depinde de fiecare cum lucreaza individual cu acest compelx 'sistem de operare' fizic. Majoritatea il utilizeaza foarte prost, mult sub capacitatea actuala disponibila, altii sunt pe linia de plutire, adica se mentin intr-un echilibru instabil in starea de sanatate. Altii, foarte putini, care si-au expansionat constiinta, incep sa lucreze spre optimizare functionala (ceea ce nu inseamna ca va fi si repede vizibila la nivel de aspect).

Aceasta optimizare functionala merge si ea incet deoarece:

~ fiecare lucreaza la aspectul de care este cel mai interesat (cumva firesc, prioritar ar fi aspectul energetic - atragerea a cat mai multa energie in corp, inaintea altor aspecte mai putin importante)
~ fiind putini cei care lucreaza la acest nivel (inoveaza), 'rezultatele' lor sunt putin cunoscute si disponibile marii mase (marea masa se chinuie sa 'fie sanatoasa', adica sa utilizeze corect macar sistemul de care beneficiaza cu setarile lui minimale, ca sa mai aiba in atentie ce s-ar putea imbunatati suplimentar.)
~ unii isi pierd timpul prin astral dobandind 'puteri' nesemnificative (fara utilitate reala) Ex: yoghinii care au invatat sa materializeze diverse obiecte.`

La intrebarea de ce maestrii inaltati din trecut nu si-au imbunatatit vehiculul fizic sau nu au cautat sa-l vindece am ajuns la urmatoarea concluzie: pt ei (la vremea respectiva) NU ERA O PRIORITATE. Era inca mult de lucru pt expansionarea constiintei si aceasta era zona in care Spiritul ii impingea sa lucreze. Corpul este prea putin important cand operezi dintr-un punct de limitare, pt ca el este efect, nu cauza. Asadar, expansionarea constiintei / nelimitarea / iluminarea este o conditie necesara pt a optimiza corpul fizic (up-grade de sistem) in directia supra-omului pe care il intuim si il visam. 

Observ ca sunt destui cei care se amagesc ca pot produce imbunatatiri reale asupra corpului in lipsa iluminarii, prin diverse tehnici sau diete. Amagirea vine din faptul ca aceste persoane au reusit sa-si distruga in prealabil vehiculul atat de tare, incat revenirea la starea normala de sanatate (vindecare) li se pare o minune careia ii atribuie valente exagerate de ordinul unui up-grade de sistem, cand de fapt este vorba doar de o corectie de la - (minus) la 0 (zero). Ei se afla deci tot in zona negativa, tot in proces de vindecare, dar sunt atat de incantati incat cred ca se afla in zona pozitiva si in curs de a dobandi super-puteri (incantarea e cu atat mai mare cu cat persoana a stat mai multa vreme departe de 'sanatate').

Intuiesc ca imbunatatiri notabile (adica vizibile in ochii tuturor) ale vehicului - si nu ma refer doar la a arata mai tanar, ceea ce nu e f important (cand iti instalezi Windows-ul nu te ocupi de aspect decat la final; intai te ocupi de drivere, programe astefel incat sistemul sa ruleze optim) - se vor observa abia dupa ce o masa critica de indivizi se vor ilumina si vor incepe sa aiba rezultate in 'lucrul' cu corpul. Pana atunci aceste 'reusite' individuale vor fi in umbra, cum au fost si pana acum.


Cred ca o mare parte din frustrarea celor constienti vine din faptul ca au presupus naiv ca expansiunea de constiinta se va reflecta instantaneu asupra corpului fizic. Ceea ce - evident - nu e cazul. Chiar iluminat fiind, fara o intentie constient orientata spre optimizarea corpului fizic, aceasta nu se va schimba, ci va rula pe 'template'-ul comun (creatia colectiva). Desigur, fiecare va fi orientat din Spirit pe ce anume sa se concentreze. Majoritatea celor aflati acum pe planeta se afla in plin proces de expansiune de constiinta, mai lent sau mai accelerat. 

Consider ca a te ocupa preponderent de corp in defavoarea iluminarii, inseamna a pune carul inaintea boilor. Pe de alta parte, a te limita doar la expansiunea de constiinta si a ignora complet vehiculul (sau a-l repudia) reprezinta o limitare auto-impusa care nu prea se mai potriveste cu momentul Acum. Probabil ca cea mai armonioasa cale este cea in care te ocupi de ambele, stiind ca prioritara este alinirea la Constiinta / Spirit. A 'jongla' cu amandoua pare a fi marea provocare a maestrilor de azi.

Oricum, ceea ce pt mine este limpede e faptul ca upgrade-ul corpului fizic nu se petrece deloc asa cum ne-am astepta. Ca peste tot, si aici Spiritul dicteaza, iar ritmul este acela propriu co-creatiei: unii vor avea curajul sa mearga in fata si sa inoveze, multi / majoritatea asteapta sa se convinga si sa le faca altii disponibile cai noi, iar altii vor ramane atasati de vechi & traditii. Omul nou si lumea noua nu vor aparea peste noapte sau de la o generatie la alta, ci se vor implementa treptat, pe masura ce oamenii vor fi dispusi sa se schimbe si sa se predea Spiritului...

(E de inteles si frustrarea celor care sunt avangardisti si vor sa vada mai repede materializata in 3d lumea din visul lor... Totusi, ritmul schimbarii pe pamant, unde se include si corpul fizic, este dat de rezultanta tuturor 'ecuatiilor' individuale si nu poate fi altfel. Tot ce poti sa faci este sa-ti aduci contributia, fara asteptari, si sa te bucuri de orice mic pas inainte. 'Castigul' nu serveste individul, ci Creatia.)

Namaste!


Later edit: Adaug aici un mic comentariu de pe FB de-al prietenului Octav care explica o anumita fenomenologie din Acum legata de corpul fizic. (Printre altele, raspunde si la intrebarea mea de ce anume la cei din jurul meu care si-au expansionat la maxim campul de constiinta se poate observa o imbatranire la nivel de aspect al vehiculului fizic.)

"As completa putin subiectul, in sensul ca acestei etape de co co creatie (ce m-ai putut amuza!) ii corespunde si up grade-ul ADN-ului si trecerea la chimia siliciului, la cele mai multe individualitati, acum. Si daca trecerea la 12 (sau mai multe) spire nu pare sa influenteze prea mult perceptia "estetica" despre vehiculul corp, in schimb trecerea la chimia siliciului se face prin aspecte percepute ca fenomen de "imbatranire". Semnificativ este ca este un subiect pe care nu stiu sa-l fi tratat cineva cu atentia pe care chiar o merita, posibil datorita modului destul de individual in care se petrece. Tin minte ca a fost o lunga perioada in care eu culegeam in fiecare dimineata un mic caus de palma din asternut-dimineata- de nisip foarte fin, pielea la palpare avnd un aspect "alarmant" de aspru/grunjos. In urma acestui proces insa, foarte multe "perceptii" se vor modifica, deoarece chimia siliciului da compusi mult mai stabili. Daca insa ne panicam, percepandu-ne in mod superficial "mai imbatraniti", presam un program artificial de imbatrinire in subconstient, care il va si aduce in manifestare. Deci...putin calm si aici este atitudinea CORECTA!"