Am stiut dintotdeauna, intuitiv, ca sexualitatea are legatura cu transcendenta. (in termeni de psihologie, unificarea Constientului cu Supra-Constiinta). De cand mi-am inceput viata sexuala, asta am si cautat, desigur in mod inconstient. Nu e de mirare ca am fost mai mereu dezamagita, mai ales cu acei parteneri care nu reuseau sa se conecteze cu mine nici macar emotional, ca de transcendenta nici nu putea fi vorba. Cu unii nici nu se putea vorbi deschis despre sex; sexul doar se facea, instinctiv (sau compulsiv) sub imperiul dorintei / chimismelor organismelor. Evident, asta se definea ca atractie... N-am experimentat prea mult in zona aceasta, deoarece mi-am dat repede seama ca nu e ceea ce-mi doresc. Asa ca am cautat mai departe. Firesc, de la un moment dat, au aparut si partenerii constienti, urmare a evolutiei mele, parteneri care isi asuma total jocul feminin-masculin, evoluand si ei odata cu mine. De abia din acest punct, al sacralitatii, sexualitatea incepe sa-si dezvaluie minunile si frumusetea... De abia din acest punct putem incepe sa vorbim despre iubire...
Sexualitatea este cel mai distorsionat domeniu al umanitatii. S-a lucrat intens asupra lui, intentionat, cu scopul evident de a modifica perceptiile maselor si a altera cunoasterea, spre a transforma popoarele in turme. Biserica are cel mai mare 'merit' in acest proces. Rezultatul a reusit, astfel ca astazi psihicul uman este poluat masiv cu programe de rusine si vinovatie asociate acestui lucru natural numit sexualitate. Asa se face ca mentalul colectiv, la care mintea individuala este conectata, este plin de programe si tipare viciate. Din acestea ni se trag reprimarile sexuale, rusinea fata de sex si nuditate, fricile fata de sexul opus, vinovatia vis-a-vis de satisfacerea placerii sexuale, toate manifestarile, evident inconstiente, de violenta si agresiune etc
Am abordat iar subiectul sexualitatii deoarece constat mari confuzii si la cei care se doresc constienti, aflati pe calea trezirii. Se pare ca intr-adevar psihicul opune multa rezistenta intelegerii adevarului legat de sexualitate, urmare a masivelor distorsionari operate asupra lui si corpului emotional al fiecaruia care se agata de aceste distorsionari. Cu alte cuvinte, psihicul uman a fost manipulat. A te baza pe ceea ce se afla in mentalul colectiv presupune sa te bazezi pe iluzii / falsuri.
Una dintre confuziile care se face, sustinuta de adeptii vietii naturale, este comparatia sexualitatii umane cu cea a animalelor. Da, biologia ne lasa sa credem ca scopul sexualitatii este reproducerea, asemanatoare la om si necuvantatoare. Se scapa insa din vedere ce este mai important: Constiinta. Animalele au o constiinta a speciei, si probabil ca abia de acum incolo vor face trecerea la o constiinta individuala. Sunt deja cateva exemple de animale ce incep sa manifeste atribute umane incipiente. Doar omul se afla la alt nivel al evolutiei, iar sexualitatea sa reflecta acest lucru. A sustine in continuare ca sexul este pentru procreere inseamna sa crezi suprematia biologicului asupra Constiintei. E ca si cand ai spune ca omul e inca inconstient si constiinta speciei il dirijeaza (pentru o anumita parte a planetei, asta este inca adevarul). Inseamna ca nu ai inteles inca afirmatia "Universul este mental" sau, daca ai inteles-o, nu-ti asumi responsabilitatea propriei creatii in aspectul sexual al vietii tale. Inseamna ca tu insuti te reduci la nivelul de constiinta mamifer, desi te pretinzi trezit.
Dar, cum zicea si Nicolae Steinhard, "cine crede ca se trage din maimuta, chiar de acolo se trage". Tocmai ca Universul este mental si esti ceea ce crezi...
Atentie, asadar, la incongruentele din gandire. Aceste balbe ne saboteaza manifestarea. Iar orice nealiniere cu Adevarul, cu atat mai mult acum, va iesi la suprafata.
Eu va invit insa sa va deschideti mintea si sa cautati intelesul si functia mai inalta a sexului si sa le incumbati in viata voastra. Va sfatuiesc sa va traiti viata la cel mai inalt nivel pe toate planurile, inclusiv sexual. Va invit sa descoperiti profunzimile fiintei voastre si prin sex, nu numai prin meditatie.
Intelegeti ca pana cand aspectul sexual nu este 'imbratisat' total (integrat) de Constienta noastra, nu putem vorbi de iubire (mai ales ca in spiritualitate se vehiculeaza excesiv acest cuvant). Iubirea autentica nu este emotie, ci frecventa vibratorie. Iubirea autentica nu e compatibila cu separarea / discriminarile (ala / aia imi place, alalalt / aialalta nu). Iubirea nu lasa nimic in afara ei... Ori aceasta este iubirea divina.
Va trimit cu drag la Osho, unul care a facut multe pentru a restabili adevarul in mentalul colectiv:
Intelegeti ca pana cand aspectul sexual nu este 'imbratisat' total (integrat) de Constienta noastra, nu putem vorbi de iubire (mai ales ca in spiritualitate se vehiculeaza excesiv acest cuvant). Iubirea autentica nu este emotie, ci frecventa vibratorie. Iubirea autentica nu e compatibila cu separarea / discriminarile (ala / aia imi place, alalalt / aialalta nu). Iubirea nu lasa nimic in afara ei... Ori aceasta este iubirea divina.
Va trimit cu drag la Osho, unul care a facut multe pentru a restabili adevarul in mentalul colectiv:
“Iubirea inseamna experienta unitatii, a fuziunii. Iubirea inseamna experienta prabusirii zidului si a fuziunii celor doua energii, care devin una. Ea inseamna experienta in care zidurile dintre doua persoane se prabusesc si in care fiintele celor doi se intalnesc. Cand doi indivizi traiesc aceasta experienta, ei cunosc starea de iubire. Cand aceasta experienta se petrece intre un individ si totalitatea din jur, el traieste starea de divinitate.”
Nu in ultimul rand, vreau sa va semnalez o initiativa minunata, din domeniul artei, care are drept scop corectarea distorsiunilor din mentalul colectiv referitoare la nuditate. Inca o dovada ca nivelul de Constiinta se schimba pe planeta! Multumim, Cristian Crisbasan!
Sursa: http://krisbasan.blogspot.com/2011/12/cine-santem-despre-puterea-trupului-gol.html
Cine sîntem? Despre puterea trupului gol
"Ce spirit poate fi atât de gol și de orb încât să nu admită că piciorul este mai nobil decât pantoful și pielea este mai frumoasă decât hainele care o acoperă?"
- Michelangelo Buonarotti
"Pentru că Dumnezeu l-a creat, trupul uman poate rămâne nud și neacoperit, păstrându-și splendoarea și frumusețea"
- Papa Ioan Paul al-II-lea
"Trăim într-o atmosferă de rușine. Ne este rușine de tot ceea ce este real despre noi; suntem rușinați de noi, de rudele noastre, de veniturile noastre, de accentele noastre, de opiniile noastre, de experiențele noastre - exact așa cum suntem rușinați de trupurile noastre goale"
- G.B. Shaw
"Să te văd goală este să-mi reamintesc Natura"
- Federico Garcia Llorca
"Despre Haine
Și țesătorul spuse: Vorbește-ne despre Veșminte.
Și el răspunse: Deși Veșmintele vă ascund mult din frumusețe, ele nu pot ascunde nefrumosul. Și deși căutați în haine o libertate a intimității, s-ar putea să găsiți în ele un harnașament și un lanț. Dar Fie ca voi să puteți întâlni Soarele și Vântul mai mult cu pielea voastră decât cu veșmintele. Pentru că suflul vieții este în Soare, iar mâinile vieții se află în Vânt. Unii dintre voi spun că vântul de rece Nord este acela care a țesut hainele de purtat. Dar Rușinea i-a fost război de țesut și slăbiciunea tendoanelor i-a fost fir de ață. Iar când lucrarea sa a fost terminată, el a râs în pădure. Nu uitați că modestia este un scut împotriva privirii murdare, dar când murdăria nu mai este, ce devine modestia dacă nu o cătușă și o prostire a minții? Să nu uitați că Pământul este încântat să simtă picioarele voastre goale și vântul tânjește să se joace cu părul vostru".
Khalil Gibran - citat din "Profetul"
"Cine sântem? Despre puterea truplui gol"
Proiect apărut în "DECÂT O REVISTĂ" - Nr. 7 / Toamnă 2011
Despre puterea trupului gol
de Cristian Crisbășan
Una dintre cele mai mari manipulări din istoria omenirii - rușinea față de nuditate - a fost indusă special pentru a putea controla oamenii. Omul rușinos și rușinat este vulnerabil și, deci, ușor de stăpânit și manipulat psihologic.
Atât de înrădăcinată a ajuns să fie această rușine în mintea oamenilor - transmisă "genetic" din generație în generație - încât este tragicomic de observat că infractorilor și criminalilor nu le este rușine să apeleze răul adevărat, dar le este rușine să comită un rău fals - adică nuditatea. Oricine simte o jenă - mai mare sau mai mică - să se expună gol.
În volumul său "Trupuri de femei, priviri de bărbați - Sociologia sânilor goi" (Humanitas, 2009), sociologul francez Jean-Claude Kaufmann scrie: "În fiecare societate, anumite părți ale corpului bărbaților și femeilor au putut fi expuse, uneori cu generozitate, inclusiv părțile cele mai intime, alteori cu mai multă zgârcenie. De la o societate la alta: rareori coincideau, rareori se prezentau la fel și rareori erau justificate în chip asemănător. Semnificația modului de a privi nuditatea s-a schimbat, la rândul ei, mult: abia la sfârșitul Evului Mediu nuditatea feminină începe să se identifice cu dorința, iar vederea nudului capătă conotația erotică pe care o cunoștem azi (Bologne, 1986)".
Apare clar că cenzura asupra nudității a derivat din cenzura și mai mare asupra sexualității. Nici o altă funcțiune fundamentală a ființei umane nu a fost mai alterată, pervertită, manipulată, cenzurată și condamnată decât sexualitatea.
Așadar, nuditatea trebuie cenzurată pentru că ea duce automat la sexualitate. Când s-a inventat "fructul oprit", plăcerea a devenit și ea vinovată. Și cum motorul principal al vieții umane este continua căutare a plăcerii - tot ce facem și sub orice formă, zi de zi, este o continuă căutare a unei stări de bine - atunci soluția a fost simplă: legiferează-i omului plăcerea într-un anumit fel, pentru a-l controla și a-l face să performeze într-un anumit scop impus de tine, legiuitorul-cenzor. Asta a dus și la reglementarea intimității, în sensul că ea nu a mai fost lăsată la latitudinea suverană a individului - în primul rând, trebuie să-mi ascund nuditatea pentru că este rușinoasă, ilegală, imorală și păcătoasă, nu pentru că eu simt că nu vreau s-o fac.
Cenzura s-a extins, de-alungul timpului, la toate formele de exprimare a imaginii nudității și sexualității umane - de la spațiul privat și până la cel al creației artistice.
Ca și în cazul prohibiției la alcool - care a avut fix efectele inverse (și mai multă corupție, alcoolism, crime, bani negri, promiscuitate și moarte) - cenzura nudității a dus la pornografie. Este absurd și tragi-comic cum azi este absolut în regulă să vezi în spațiul public crime, atrocități, mizerie, degradare, ipocrizie, dar este imoral și păcătos să vezi un trup uman gol sau doi oameni care fac dragoste. Se poate observa lesne că sute de ani de cenzură a nudității nu au produs un om mai "moral", ci doar un om mai alienat - nevoit să se ascundă și să mintă, să trăiască duplicitar, să apeleze la ipocrizie și să fure ceva interzis nefiresc și nedrept.
Și pentru că această cenzură se întemeiază pe o deturnare grosolană a simbolismului trupului uman gol, natural și firesc - dispariția ei nu ar conduce în nici un caz la popularea spațiilor publice cu oameni care umblă goi sau care fac sex. Dar ne-ar scăpa de toată gama de reacții stupide pe care 90% dintre oameni le au la vederea unui trup gol, fie el pe o plajă sau într-o lucrare de artă. Și ne-ar vindeca de vulnerabilitatea rușinii și de falsul sentiment de vină. !!!
"Who are we?" este un proiect vizual început în 2011. Alăturând două imagini ale aceleiași femei - una în care trupul este îmbrăcat și alta în care acesta este gol - în același context, am fost frapat de forța de impact vizual a nudității.
Cenzura puritană, justificată ideologic de morală și religie, a stigmatizat imaginea omului gol, pentru a transforma nuditatea într-un tabu. Astfel, nudul a căpătat, în mod fals și nefiresc, o putere simbolică de reprezentare negativă.
Sensul și valoarea nudității umane au fost deturnate prin manipulare tocmai pentru a putea fi blamate și demonizate.
Pe de altă parte, în relație complementară directă cu interzicerea nudității, veșmintele au căpătat și ele o funcțiune în plus - față de cea inițială strict utilitară și apoi de cele estetică și comunicațională - aceea de instrument de cenzură necesar pentru interzicerea nudității. Adică, azi ne îmbrăcăm mai ales și pentru că (ne) este rușine să nu fim văzuți goi. Nuditatea umană este reală, naturală, firească și inocentă. Doar vulgaritatea din mintea cenzorilor a transformat-o în tabu. "
Inchei cu un filmulet cu maestrul Osho, vorbind despre cel mai important cuvant din limba engleza - "FUCK" :)